Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2020

Торговця наркотиків засуджено на 6 років позбавлення волі

Так, чернівчанин незаконно збував «покупцям» амфетамін різної ваги. У ході проведення особистого обшуку під час його затримання правоохоронцями виявлено та вилучено ще 18 згортків з амфетаміном всередині, які правопорушник зберігав при собі з метою подальшого збуту.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним злочину.

Вироком Шевченківського районного суду м.Чернівці чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна та на підставі ст.75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування покарання з трирічним іспитовим строком.

На вказаний вирок суду прокурором подано апеляційну скаргу з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, а саме надто м’якого покарання.

Перевіряючи законність та обґрунтованість рішення суду першої інстанції, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду прийшла до висновку, що призначене обвинуваченому покарання із застосуванням ст.69 КК України не відповідає ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особі обвинуваченого та є несправедливим внаслідок його м’якості, а відтак доводи апеляційної скарги прокурора знайшли своє підтвердження і підлягають задоволенню.

Чернівецьким апеляційним судом вирок суду першої інстанції скасований та ухвалений новий вирок, яким чернівчанина засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного на праві власності майна, за виключенням житла.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1682