Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

На Буковині чоловік битою та револьвером примушував повернути борг

Так, чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, заздалегідь заготовив металеву биту і револьвер «Флобер Stalker 4,5» та приїхав до місця проживання потерпілого, який заборгував йому грошові кошти у розмірі 20 тис грн.

Побачивши як потерпілий підходить до під’їзду свого будинку, обвинувачений підійшов до нього та пред’явив вимогу про повернення йому боргу, а отримавши відмову - витягнув металеву биту та намагався нанести нею тілесні ушкодження, однак отримав супротив від потерпілого.

Після цього, з метою доведення до кінця свого умислу, обвинувачений дістав з-під куртки револьвер та здійснив 2 постріли у чоловіка, спричинивши йому тілесні ушкодження в області голови, які відповідно до висновку СМЕ відносяться до легких тілесних ушкоджень, що призвели до короткочасного розладу здоров’я.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину визнав повністю та підтвердив обставини вчинення ним злочину.

Вироком Першотравневого районного суду м.Чернівці чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст.75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування покарання з трирічним іспитовим строком.

На вказаний вирок суду прокурором було подано апеляційну скаргу з підстав необґрунтованого застосування ст.75 Кримінального кодексу України, оскільки при прийнятті рішення про звільнення від відбування покарання судом не в повній мірі були враховані такі обставини, як вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння, заздалегідь заготовлені предмети вчинення злочину – бита та револьвер, застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого – здійснення пострілів у голову, а також той факт, що обвинувачений з місця події втік, потерпілому допомогу не надав, швидку медичну допомогу не викликав.

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду погодилась із апеляційними доводами прокурора, скасувала вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання і звільнення від його відбування з іспитовим строком та призначила обвинуваченому покарання, із застосуванням ст.69 Кримінального кодексу України, у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1576