Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Через порушення правил безпеки польотів до чоловіка застосують примусові заходи медичного характеру

Так, чоловік, не маючи чинного свідоцтва пілота, без відповідного дозволу Державіаслужби України та без надання диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту, розмістивши пасажира на задньому сидінні, здійснив виліт із злітно-посадкового майданчика літаком марки «Х-32-912-Бекас». Під час виконання польоту над населеним пунктом с. Погорілівка Заставнівського району пілот, здійснюючи розворот літака зі зниженням, невірно застосував прийоми керування повітряним судном та допустив його зіткнення із землею з подальшим перекиданням. Внаслідок зазначеного пілот та пасажир отримали тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи підозрюваний за своїм психічним станом не може у повній мірі усвідомлювати свої дії та потребує застосування примусових заходів медичного характеру.

За результатами судового розгляду Заставнівським судом Чернівецької області винесено ухвалу про застосування до пілота літака примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 2415