Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

На Буковині прокуратура відстояла в суді апеляційної інстанції реальну міру покарання за крадіжку, вчинену групою осіб

Так, у травні 2019 року у нічний час доби, двоє мешканців Запорізької області - віком 22 та 24 роки, вступивши у попередньою змову між собою, шляхом зламу вхідних дверей, проникли до приміщення магазину, що розташований по вул. Небесної Сотні м. Чернівці, та викрали із торгового залу і підсобного приміщення, мобільні телефони в кількості 34 одиниці різних марок та моделей, планшетні персональні комп’ютери, наручні смарт-годинники та інші товарно-матеріальні цінності, чим завдали потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму понад 400 тис грн.

Після вчинення злочину обвинувачені із викраденим майном з місця вчинення злочину зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, та покинули м. Чернівці.

Зловмисників затримали аж у Дніпропетровській області місцеві правоохоронці та доставили розшукуваних осіб до Чернівців.

Вироком Шевченківського районного суду м.Чернівці обвинувачених визнано винними у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення та призначено покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців кожному.

При призначенні покарання суд враховував відомості про особу винних, зокрема їх молодий вік, а також те, що вони раніше до кримінальної відповідальності не притягувались, відшкодували заподіяну шкоду.

Однак, обвинувачені з таким рішення суду не погодились, вважаючи надто суворим, і оскаржили його до суду апеляційної інстанції.

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду прийшла до висновку, що таке покарання є необхідним і достатнім для виправлення обвинувачених та попередження вчинення ними нових злочинів, і не знайшла підстав для застосування вимог ст.75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням), а тому залишила апеляційні скарги обвинувачених без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1552