Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2020

На Буковині за збут наркотиків засуджено неповнолітнього

Судом встановлено, що підліток на початку 2018 зареєструвався в групі, створеній мешканцем нашої області в мессенджері «telegram.my» для продажу наркотичних засобів та психотропних речовин через мережу Інтернет. Обумовивши деталі співпраці, організатор групи передавав неповнолітньому розфасовані заборонені речовини, які доручав розкладати на території міста Чернівців у прихованих місцях, після чого фото місця схованки із зазначенням адреси підліток скидав своєму «роботодавцю» також у групу, створену в Telegram.

Реалізуючи таким чином наркотичні засоби і психотропні речовини, хлопець за чотири місяці отримав від організатора інтернет-магазину понад 14 тис грн грошової винагороди.

В силу свого віку та відсутності життєвого досвіду, підлітки не здатні вірно оцінювати ситуацію, що склалася, не завжди розуміють протиправність своїх дій, та часто не усвідомлюють небезпечність наслідків своїх вчинків. Реєструючись в групах, створених в різних соціальних мережах, під вигаданими іменами («ніками»), з метою легко заробити кошти для власних потреб і не залежати від батьків, неповнолітні, як правило, не вважають свої дії протиправними, а також легковажно розраховують на можливість уникнення відповідальності, оскільки, впевнені, що убезпечили себе від викриття правоохоронцями.

Проте, не зважаючи на спосіб збуту (реалізації) наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, який може виражатися як в оплатній, так і в безоплатній передачі цих речовин (продаж, дарування, обмін, пригощання тощо), вказане діяння утворює склад злочину, передбаченого ст. 307 Кримінального кодексу України, відповідальність за вчинення якого  передбачає виключно позбавлення волі.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1766