Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Завдяки прокуратурі на користь місцевого бюджету стягнуто 230 тис грн за використання землі

Господарським судом Чернівецької області задоволено чотири позовні заяви Сторожинецької місцевої прокуратури, які були пред’явлені в інтересах держави в особі Тереблеченської сільської ради до одного з сільських споживчих товариств, що функціонує на території Глибоцького району.

Встановлено, що споживчому товариству, на підставі рішень органу місцевого самоврядування, надано в довгострокове користування на умовах оренди строком на 49 років чотири земельні ділянки загальною площею 0,25 га із земель запасу сільської ради для обслуговування будівель торгівлі.

На час звернення прокурора до суду товариством укладено договір оренди лише щодо однієї земельної ділянки, проте орендна плата фактично не сплачувалася. Інші земельні ділянки використовуються без оформлення відповідного договору.

Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення вимог земельного законодавства при використанні земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

За результатами судового розгляду на користь сільського бюджету стягнуто 230 тис грн коштів за фактичне використання земельних ділянок для здійснення комерційної діяльності.
   

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1588