Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

Прокуратурою виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 4,4 га та вартістю 1 млн грн

Так, Кіцманською місцевою прокуратурою виявлено факт порушення земельного законодавства в частині самовільного зайняття земельної ділянки вартістю понад 1 млн грн.

Встановлено, що сільськогосподарське товариство використовує земельну ділянку орієнтовною площею 4,4 га, із земель водного фонду державної власності, розташовану в урочищі «Акаційка» за межами с.Суховерхів в адміністративних межах Кіцманської міської ради, без правовстановлюючих документів.

Самовільне зайняття земельної ділянки здійснено шляхом створення штучних водойм та будівництва гідротехнічних споруд, чим порушено  вимоги ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України (право користування земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації та оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»).

Разом з тим, станом на день звернення до суду правопорушник не звільнив самовільно зайняту земельну ділянку.

З метою послідовного захисту інтересів держави в особі Чернівецької обласної державної адміністрації, Кіцманська місцева прокуратура скерувала до Господарського суду Чернівецької області позовну заяву щодо витребування з незаконного володіння вказаної земельної ділянки.

Наразі Господарським судом відкрито провадження у справі.

 

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1665