Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

За одержання 10 тис грн неправомірної вигоди оштрафовано колишнього керівника філії «Кіцманський райавтодор». Прокуратура вимагає суворішого покарання

Встановлено, що у вересні 2017 року керівник райавтодору вимагав та одержав від приватного підприємця 10 тис. грн неправомірної вигоди за  укладення договору на проведення руслорегулюючих робіт.

У листопаді 2017 року, за результатами досудового розслідування до суду було скеровано обвинувальний акт за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Судовий розгляд вказаного кримінального провадження завершено.

15.10.2019 Кіцманський районний суд при призначенні покарання дійшов висновку щодо доведеності вини обвинуваченого за ч.1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою), а не за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), як наполягав процесуальний керівник, та призначив йому покарання у межах санкції ч. 1 ст. 368 КК України у виді штрафу в розмірі 25 500 гривень.

Прокуратура з вказаним вироком не погоджується та оскаржуватиме його в апеляційному порядку.



Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1784