Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

Засуджено трьох буковинців за умисне вбивство 42-річного мешканця села Каплівка Хотинського району

Також один з них, 43-річний чоловік, обвинувачувався ще й у втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що в листопаді 2018 року, п’ятеро  мешканців Хотинського району Чернівецької області  (1976, 1979, 1990 та 2000 років народження), спільно розпивали алкогольні напої на території приватного господарства в селі Данківці.

Раптово, від надмірної кількості випитого алкоголю, між двома чоловіками виник конфлікт, на ґрунті якого інші учасники застілля підтримали 42-річного товариша по чарці та упродовж декількох годин з особливою жорстокістю  били  свого знайомого (мешканця села Каплівка Хотинського району Чернівецької області, 1976 року народження), аж до настання його смерті.

Вину зловмисників в інкримінованих їм кримінальних правопорушення доведено повністю.

Вироком Новоселицького районного суду двох осіб засуджено за умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб засуджено до 10 років позбавлення волі, а їхнього 43-річного співучасника, який окрім умисного вбивства обвинувачувався у втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність до 14 років позбавлення волі.

Вирок ще не набрав законної сили.

Матеріали відносно неповнолітньої особи були виділені в окреме провадження, до неї застосовано примусові заходи медичного характеру.
                               



Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1746