Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

Прокуратура Чернівецької області в суді апеляційної інстанції оскаржила виправдання громадянина у незаконному заволодінні транспортним засобом

На лаві підсудних опинились мешканець Хотинського району та мешканець Київщини.

Дії 52-річного буковинця  були кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що в листопаді 2017 року обвинувачений незаконно заволодів автомобілем чернівчанина марки «Toyota Land Cruiser», 2017 року випуску та разом зі спільником, особу якого не встановлено, перегнали автомобіль до Хотинського району, куди пізніше привезли 40-річного працівника СТО з Київщини для зміни ідентифікаційного номера шасі автомобіля.

У подальшому правопорушник намагався перегнати вказаний автомобіль  до Кельменецького району, проте був викритий та затриманий правоохоронцями.

Під час його особистого обшуку, у кишені куртки, правоохоронці виявили незареєстровану вогнепальну зброю.

При ухваленні вироку, судом першої інстанції не було враховано всі доводи прокурора. Обвинуваченого визнано винним у незаконному поводжені зі зброєю (ч.1 ст. 263 КК України) та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від основного покарання з випробуванням, якщо впродовж одного року не вчинить нового злочину. А за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, його – виправдано.

Прокуратура категорично не погодилась з вказаним вироком та оскаржила його до Чернівецького апеляційного суду.
Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду частково погодилась з доводами прокурора, в результаті чого вирок суду першої інстанції скасовано в частині виправдання буковинця за ч. 2 ст. 289 КК України та ухвалено у цій частині свій вирок. За сукупністю злочинів його засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі та одразу після проголошення вироку взято під варту.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1473