Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Прокуратура домоглась суворішого покарання для чернівчанина за зберігання психотропних речовин та незаконне поводження зі зброєю

Так, відповідно до вироку суду першої інстанції 25-річного  чернівчанина засуджено  за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 2 ст. 309 (незаконне зберігання психотропних речовин, вчинене повторно) КК України із застосуванням ст. 69 КК України до покарання у виді 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п’ятсот ) гривень.

Чернівецька місцева прокуратура категорично не погодилась з вказаним рішенням та оскаржила вирок в суді апеляційної інстанції.

Під час апеляційного розгляду враховано, що будучи раніше судимим за злочини в сфері незаконного обігу наркотичних речовин, обвинувачений знову скоїв злочин.

Так, у січні 2018 року правоохоронці вилучили у нього 11 грам амфетаміну, а  також в ході слідства встановлено, що чоловік незаконно придбав та зберігав гладкоствольний вогнепальний пістолет та 9 патронів.

У своїй апеляційній скарзі прокурор наполягав на тому, що за вчинені кримінальні правопорушення, обвинувачений має понести суворіше покарання.

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора, скасував вирок суду першої інстанції,  в частині призначення покарання, та ухвалив новий, відповідно до якого молодика засуджено до 4 років позбавлення волі.







Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1535