Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

У першому півріччі 2019 року органами прокуратури Чернівецької області внесено 139 документів реагування на порушення прав засуджених та ув’язнених

З початку року за результатами проведених прокурорських перевірок на вказаному напрямі внесено 139 документів реагування, до відповідальності притягнуто 92 службові особи піднаглядних установ.

З ініціативи прокурорів із ІТТ звільнено незаконно утримувану особу та скасовано 8 актів індивідуальної дії.

Працівниками відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області забезпечено належний нагляд за додержанням законів щодо надання медичної допомоги в установах виконання покарань.

За результатами здійснених перевірок, з метою усунення порушень вимог чинного законодавства щодо дотримання умов режиму та конституційних прав ув’язнених і засуджених, у тому числі й стосовно гідних умов тримання, належного матеріально-побутового облаштування і медико-санітарного забезпечення систематично вносились документи прокурорського реагування, які були розглянуті та задоволені.

Не допущено фактів масових заворушень, акцій непокори, фактів катувань або жорстокого поводження із засудженими. Не було випадків смертей, а також втеч із установ виконання покарань та вчинення в’язнями інших особливо тяжких злочинів.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1553