Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

До 7 років позбавлення волі засуджено чернівчанку за фіктивне підприємництво та відмивання доходів

Обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні підтримувала  прокуратура Чернівецької області.

Під час судового розгляду встановлено, що з  листопада 2004 по січень 2005 року 39-річна мешканка Чернівців, будучи керівником приватного підприємства – платника податку на додану вартість намагалась заволодіти бюджетними коштами в сумі понад 2 млн грн.

Зокрема, незаконно сформувавши податковий кредит умисно внесла в податкову декларацію неправдиві відомості та заявила до бюджетного відшкодування понад 2 млн грн.  Однак, ці незаконні дії були вчасно виявлені та припинені працівниками ДПІ у м. Чернівці.

Крім того, з метою прикриття незаконної діяльності створила фіктивне підприємство через яке оформляла фіктивні документи та легалізувала понад 200 тисяч гривень, зняла їх з рахунків та використала на власні потреби.

Від органів слідства жінка переховується з 2006 року та перебуває у міжнародному розшуку.

За процедурою заочного засудження колегією суддів Садгірського районного суду м. Чернівці їй призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, з позбавлення права обіймати відповідні посади упродовж трьох років та з конфіскацією майна у вигляді штрафу в розмірі 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 тис грн.

Строк виконання покарання рахувати  з моменту її фактичного затримання.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1960