Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019
Інформація про результати діяльності органів прокуратури Чернівецької області

Органами прокуратури Чернівецької області упродовж першого півріччя 2019 року вживалися заходи щодо покращення прокурорської діяльності, реального усунення порушень законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності, забезпечення відшкодування завданої шкоди.

Вжитими скоординованими заходами забезпечено один із найнижчих рівнів злочинності на 10 тисяч населення – 48 (у державі – 61,3).

За 6 місяців 2019 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 6283 кримінальні правопорушення.

З початку року на 2% зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі особливо тяжких (на 33%), тяжких (на 4,2%), середньої тяжкості (на 0,1%) злочинів. На 8,5% зменшилась кількість злочинів проти власності, зокрема крадіжок (на 2,7%), у тому числі з квартир – на 27%. Зменшилась кількість осіб, які вчинили злочини в стані алкогольного сп’яніння (на 11,8%) та кількість злочинів, скоєних особами, які раніше їх вчиняли (на 25,7%).

При цьому, на 7,5% більше викрито злочинів у сфері господарської діяльності, на 7% – у сфері правосуддя, на 10% – щодо незаконного виробництва, зберігання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів тощо.

Відсоток розкриття кримінальних правопорушень, облікованих у звітному періоді за закінченими кримінальними провадженнями, залишається одним з найвищих серед інших регіонів (43,7% проти 37,8% у державі), у тому числі злочинів минулих років (1,8% проти 1,1% у державі).

Суттєве зниження рівня злочинності відбулося на території області за виключенням Кіцманського, Вижницького, Заставнівського районів та
м. Чернівці.

          Здійснюючи процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, органами прокуратури області виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про 173 кримінальні правопорушення, які не були обліковані працівниками поліції. До суду скеровано 22 кримінальні провадження даної категорії.

Скасовано 330 незаконних постанов слідчих про закриття кримінальних проваджень.

У кримінальних провадженнях дано 1886 письмових вказівок.

Слідчими Національної поліції в області із закінчених розслідуванням кримінальних проваджень до суду скеровано 1068 проваджень. З угодами про визнання винуватості до суду скеровано 94 обвинувальні акти.

У закінчених кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування збитків на 37,5% (6 млн. 304 тис. грн.). Накладено арешт на суму 7,7 млн. грн.

Забезпечено процесуальне керівництво в актуальних кримінальних провадженнях, розслідуваних органами поліції в області.

Наприклад, 28.03.2019 до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному проваджені за ч. 2 ст. 364,  ч. 2 ст. 366 КК України стосовно провідного інженера якості, технічного  контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, який протягом вересня-листопада 2016 року, під час здійснення технічного нагляду за виконанням підрядних робіт з поточного ремонту автодороги загального користування державного значення Чернівці – Заставна, зловживаючи службовим становищем, підписав завідомо підроблені документи, внаслідок чого ТОВ «ПБС» було незаконно перераховано 668 766 грн. бюджетних коштів.

Також до суду 21.03.2019 скеровано кримінальне провадження за
ч. 1 ст. 197-1 КК України стосовно громадянина Р., який з жовтня 2017 по березень 2019 року самовільно без отримання відповідного дозволу органів державної влади чи місцевого самоврядування зайняв земельну ділянку водного фонду площею майже 54,9 га, в адміністративних межах Олексіївської сільської ради Сокирянського району, для її подальшого використання шляхом зариблення водного дзеркала земельної ділянки, спричинивши своїми протиправними діями державі значної шкоди, в розмірі понад 96 тис. грн.

У червні 2019 року скеровані до суду 2 обвинувальні акти за
ч. 2 ст. 197-1 КК України та за ч.1 ст. 358 КК України щодо самовільного зайняття громадянином К. особливо цінних земель загальною площею 8,5 га вартістю 262 тис. грн., а також незаконного користування директором ТзОВ «Люд-вік Агро» земельними ділянками загальною площею 2,7 га вартістю
76 тис. грн.

Крім того, прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 КК України стосовно завідувача сектору обласної філії АТ «Ощадбанк», який шляхом незаконного відкриття карткових рахунків та зняття з них коштів упродовж 2017-2018 років привласнив 216 тис. грн. бюджетних коштів виділених на пенсії та соціальну допомогу вихованців Магальського дитячого будинку-інтернату. Досудове розслідування триває.

Також триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за
ч. 3 ст. 191 КК України за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами на суму понад 500 тис. грн. шляхом прийняття фактично не виконаних робіт у процесі виконання підрядних робіт ТзОВ «Сакура» по реконструкції покрівлі спортивного комплексу КУ «Новодністровська ДЮСШ» в м.Новодністровськ.

Слідчими органів Служби безпеки в області закінчено досудове розслідування у 44 кримінальних провадженнях, з яких 13 – скеровано до суду з обвинувальним актом.

Упродовж 6 місяців 2019 року Управлінням СБ України в Чернівецькій області активізовано роботу щодо виявлення та розкриття кримінальних правопорушень за фактами контрабанди, у тому числі наркотичних засобів та психотропних речовин. Зокрема, до суду скеровано 7 обвинувальних актів за фактами контрабанди (3 – за ст. 201 та 4 – за ст. 305 КК України).

До прикладу, вироком Новоселицького районного суду Чернівецької області від 02.05.2019 у кримінальному провадженні засуджено
громадянина Х., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 309 КК України, у
ручній поклажі якого під час проведення огляду співробітниками митниці, у спеціально обладнаному сховку були виявлені приховані від митного контролю два поліетиленові пакунки, в яких містилися амфетамін загальною масою 4,0111 г та канабіс загальною масою (в перерахунку на висушену речовину) 14,287 г.

Актуальним також залишається питання боротьби з терористичними групами, організаціями та їх фінансуванням. Слідчими СВ УСБ України в області розслідувалось 4 кримінальні провадження за фактом участі в терористичних організаціях та фінансуванні тероризму. До суду з обвинувальними актами скеровано 2 таких кримінальних провадження.

Зокрема, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, працівниками УСБУ в області, за процесуального керівництва прокуратури області, 30.12.2016, в порядку ст. 208 КПК України, затримано начальника штабу реактивного артилерійського дивізіону 1 АК ДНР», повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В подальшому матеріали досудового розслідування передано в Головне слідче Управління СБ України для забезпечення надання ним свідчень щодо незаконної діяльності ДНР та участі у збройному конфлікті РФ.

Органами Державної фіскальної служби в області завершено розслідуванням 29 кримінальних проваджень, з яких 11 з обвинувальними актами скеровано до суду, 5 – з клопотаннями про звільнення від відповідальності. У закінчених кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування завданих збитків на 68%.

Наприклад, 09.01.2019 скеровано до суду кримінальне провадження за
ч. 1 ст. 212 КК України стосовно ФОП, який упродовж 2015 - 2016 років здійснював експортні операції з реалізації пиломатеріалів, які не відобразив у своїй податковій звітності, чим ухилився від сплати податків на загальну суму понад 1 млн. грн. Триває судовий розгляд.

Також 31.01.2019 скеровано до суду  кримінальне провадження стосовно директора ТОВ «Альянсавтотрейд», який після імпорту та розмитнення транспортних засобів реалізував їх на території України, однак у бухгалтерських документах та податковій звітності занизив їх вартість з 6,7 до 2,4 млн. грн. внаслідок чого ухилився від сплати податків на суму 1 млн. грн. В ході досудового розслідування завдані збитки відшкодовані до державного бюджету в повному обсязі, у зв’язку з чим підозрюваного судом звільнено від кримінальної відповідальності у порядку ч. 4 ст. 212 КК України.

Забезпечено належну роботу щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів. Зареєстровано 59 кримінальних проваджень, до суду скеровано – 9. У вказаних провадженнях вилучено 408 460 пачок тютюнових виробів, 22 тони спирту, 1720 пляшок горілчаних виробів.

До прикладу, за наслідками розслідування 26.06.2019 до суду скеровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28,
ч. 2 ст. 204 КК України відносно членів ОЗГ, які з липня 2018 року по лютий 2019 року здійснювали незаконне виготовлення алкогольних напоїв, які збували на території області.

Також 23.01.2019 до суду скеровано кримінальне провадження за
ч. 1 ст. 369 КК України стосовно громадянина П., який надав неправомірну вигоду в сумі 700 Євро інспектору прикордонної служби за безперешкодне переправлення тютюнових виробів через державний кордон України до Республіки Румунія.

В умовах законодавчих змін забезпечено належне процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розслідуваних слідчими прокуратури, якими з початку року закінчено 21 кримінальне провадження, 4 з яких скеровано до суду з обвинувальними актами, зокрема: 1 – про корупційні правопорушення, 1 – у сфері лісокористування та 2 – про злочини проти правосуддя. Під час здійснення досудового розслідування не допущено порушення конституційних прав громадян. У закінчених кримінальних провадженнях заявлено позовів на 936 тис. грн.

Наприклад, 24.04.2019 ухвалено вирок суду у кримінальному провадженні за ч.2 ст.190, ч.2 ст. 15, ч.4 ст. 27 та  ч. 1 ст. 369 КК України та притягнуто до відповідальності прикордонника та лікаря-психолога, які впродовж жовтня 2016–березня 2017 років під приводом надання членам медико-соціальної експертної комісії неправомірної вигоди за встановлення учаснику АТО групи інвалідності, шахрайським шляхом заволоділи його грошовими коштами в сумі 650 доларів США.

10.05.2019 до суду скеровано кримінальне провадження відносно судді Садгірського районного суду м. Чернівці за ч. 1 ст. 375, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 382 КК України та його співучасника за 2 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 289, ч.ч. 4, 5 ст. 27 ч. 1 ст. 375, ч.ч. 2, 3, 4, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 382 КК України, за фактами постановлення суддею завідомо неправосудних постанов у справах про адміністративні правопорушення, перешкоджанні виконанню рішення суду, що набрало законної сили, підроблення документів та використання завідомо підробленого документа, незаконне заволодіння транспортним засобом.

У сфері протидії організованій злочинності викрито 8 злочинних угруповань, обвинувальні акти щодо яких скеровано до суду, у тому числі 2 – у сфері протидії корупції, 1 – у бюджетній сфері. Судами розглянуто
3 провадження стосовно 5 осіб. У всіх випадках підтверджено наявність кваліфікуючої ознаки.

Зокрема, 08.02.2019 до суду скеровано кримінальне провадження за
ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 354 КК України стосовно членів ОЗГ: колишнього завідувача навчальною частиною Комунального закладу «Чернівецький обласний навчально-курсовий комбінат житлово-комунального господарства», майстра виробничого навчання та викладача  цього закладу, які неодноразово вимагали та отримували неправомірну вигоду в загальній сумі 30 900 грн. від мешканців м. Чернівці та Чернівецької області за вирішення питання про отримання свідоцтв про присвоєння робітничої кваліфікації без фактичного проходження навчання, або без фактичної здачі кваліфікаційного іспиту.

До суду 13.03.2019 скеровано кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, ч.1, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України відносно директора ТОВ «Перша Будівельна Ліга», який у складі ОЗГ упродовж 2017 – 2018 років подавав завідомо підроблені документи за невиконані у повному обсязі будівельні роботи на суму 4,5 млн. грн., незаконно заволодів вказаними грошовими коштами, чим спричинив майнову шкоду державним інтересам, в особі Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області, у особливо великих розмірах.

Також 16.01.2019 до суду скеровано кримінальне провадження за
ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 208 КК України стосовно членів ОЗГ, які не являючись суб’єктами підприємницької діяльності, з метою незаконного збагачення, діючи у порушення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» відкрили гральні заклади для проведення азартних ігор на території м. Чернівці, села Магала та смт. Берегомет.

Крім того, за фактами незаконної діяльності ОЗГ, які займались збутом наркотичних засобів та психотропних речовин (у тому числі особливо небезпечних: канабіс, амфетамін, субутекс), до суду скеровано 4 кримінальні провадження за ч. 3 ст. 307 КК України.

У ході реалізації антикорупційного законодавства до суду скеровано
32 кримінальні провадження про корупційні правопорушення стосовно 35 осіб.

Так, 27.02.2019 прокуратурою області скеровано до суду кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України стосовно начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області, яка шляхом вимагання одержала від громадянина М. 2400 доларів США неправомірної вигоди з метою не включення до плану перевірок Держлікслужбою на 2019 рік.

Також 28.02.2019 прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України відносно уповноваженої особи на проведення тендерних закупівель МКП «Чернівціспецкомунтранс», який шляхом попереднього вимагання, отримав від заявника Б. грошові кошти в сумі 25 тис. грн. за не перешкоджання в укладенні за наслідками проведення тендерних процедур із заявником та даним підприємством договору купівлі-продажу вантажного транспортного засобу.

Крім того, відділом організації і процесуального керівництва досудовим  розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, що поширює свою діяльність на Чернівецьку область повідомлено про підозру за ч.3 ст. 268 КК України затриманому 27.05.2019 інспектору прикордонної служби, який упродовж квітня-травня 2019 року отримав 1500 доларів США неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні товарів через державний кордон України.

За вчинення корупційних дій у земельній сфері 31.05.2019 скеровано до суду кримінальне провадження за  ч. 3 ст. 368 КК України стосовно заступника начальника Сторожинецького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, який одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. за здійснення в межах виконавчого провадження дій щодо забезпечення придбання земельної ділянки в с. Заволока Сторожинецького району за зниженою ціною.

За фактами порушень вимог фінансового контролю в області у першому півріччі 2019 року розпочато 11 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Прокуратурою області погоджено складання та направлення до суду правоохоронними органами 243 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

          Вказані протоколи за суб’єктним складом стосувались наступних категорій осіб:

-        депутатів місцевих рад – 206  (у т.ч. 2 – стосовно депутата обласної ради, 2 – районної ради);

-        посадових осіб органів місцевого самоврядування – 4 (у т.ч. 2 сільських голів);

-        посадових осіб юридичних осіб публічного права – 10, із них: 5 –майстри лісу (2 – ДП «Чернівецький лісгосп» та 1 – ДП «Глибоцький лісгосп АПК», 2 – Вижницький держспецлісгосп АПК), 3 – майстри МКП «Чернівцітеплокомуненерго», 2 посадові особи Сторожинецького ВУЖКГ);

-        посадових осіб цивільного захисту – 2;

-        посадових осіб Збройних  сил України – 5, військового лісгоспу – 2;

-        поліцейських – 5;

-        державні службовці – 7 (2 спеціалісти РУ юстиції, 1 посадова особа суду, 4 посадових осіб  підрозділів ДФС в області);

-        посадових осіб державної прикордонної служби – 2.

Складені протоколи за суб’єктами правопорушень

За участі прокурорів судами, із прийняттям остаточного рішення, розглянуто 216 протоколів, за якими 205 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу.

Категорії осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності

 

Крім того, органами прокуратури області у першому півріччі 2019 року  на виконання вимог ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 24 подання, за результатами розгляду яких 13 осіб притягнуто до відповідальності.

Разом з тим, залишається низка й інших проблемних питань.

Зокрема, це ріст злочинності у Кіцманському, Вижницькому, Заставнівському районах та м. Чернівці.

Збільшення в цілому по області на 1,6% облікованих кримінальних правопорушень невеликої тяжкості. Найбільший їх ріст відбувся на територіях Кіцманського району (на 68%), міста Новодністровськ (на 45%), Кельменецького (на 28%) та Вижницького (на 22%) районів.

Попри зменшення на 33,1% кількості особливо тяжких злочинів, їх ріст відбувся у Заставнівському, Кіцманському, Глибоцькому, Сторожинецькому та Хотинському районах.

З початку року зафіксовано зростання на території регіону кількості грабежів (+21,2%), розбоїв (+40%), вимагань (+66,7%). На 28,1% зріс рівень злочинності у підлітковому середовищі.

Не дивлячись на зменшення по області на 6,8% кількості злочинів проти життя та здоров’я особи, їх зростання (від 9,7% до 37%) відбулось на територіях Герцаївського, Путильського, Кіцманського районів та
м. Новодністровськ
. Удвічі збільшилась кількість умисних вбивств (та замахів) у Кіцманському, Сторожинецькому, Новоселицькому районах та м. Чернівці.

Надалі пріоритетним для області залишається виявлення та викриття злочинів, пов’язаних з контрабандою та незаконним переміщенням товарів через митний кордон.

З початку року законної сили набрали судові рішення про виправдування та закриття за реабілітуючими підставами у кримінальних провадженнях стосовно 5 осіб.

Досудове розслідування у вказаних провадженнях здійснювалось:

- СУ ГУНП в Чернівецькій області – стосовно 2 осіб;

- СВ Шевченківського ВП Чернівецького ВП ГУНП в області – стосовно 1 особи;

- СВ Герцаївського ВП Сторожинецького ВП ГУНП в області – стосовно
1 особи;

- СВ ФР ГУ ДФС в області – стосовно 1 особи.

З метою захисту інтересів держави органами прокуратури вжито низку заходів представницького характеру.

У першому півріччі 2019 року органами прокуратури області пред’явлено позовів на суму 53,4 млн. грн., у тому числі з питань земельних відносин –
на 44 млн. грн.

З урахуванням минулорічних позовів судами задоволено позовних заяв прокурорів на суму 40,6 млн. грн.

Забезпечено реальне виконання рішень судів за позовами прокурорів на суму 28,4 млн. грн.

Реагуючи засобами представницького характеру на порушення законодавства у сфері земельних відносин, органами прокуратури області пред’явлено позовних заяв на суму 44 млн. грн. Судами, з урахуванням минулорічних, задоволено 23 такі позови на суму понад 36,2 млн. грн. Вжитими заходами державі повернуто 1512 га земель.

Наприклад, у січні-лютому 2019 року рішеннями Господарського суду Чернівецької області задоволено 6 позовів Кіцманської місцевої прокуратури в інтересах держави про звільнення ТОВ «Агрофірма «Оршівська» самовільно зайнятих земельних ділянок площею понад 31 га вартістю 10,1 млн.грн.

Чернівецьким окружним адміністративним судом 04.03.2019 задоволено позов Сторожинецької місцевої прокуратури та скасовано рішення Сторожинецької районної ради «Про встановлення та зміну меж населених пунктів Сторожинецького району». Внаслідок скасування рішення попереджено незаконне  вибуття земель із державної у комунальну власність  загальною площею 1 450 га. 

Також 14.05.2019 судом задоволено позов керівника Чернівецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької міської ради до ТзОВ «Рустель» про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне використання земельної ділянки площею 0,7876 га в сумі
703 тис.грн.

Під час реалізації представницьких повноважень прокурорами на дії посадових осіб органів Державної виконавчої служби внесено 35 скарг у порядку відомчого контролю керівництву служби, які на даний час розглянуті та задоволені. Розпочато 16 кримінальних проваджень, 4 з яких скеровано до суду.

З метою захисту інтересів держави в бюджетній сфері пред’явлено позовів на суму 2,6 млн. грн.

До прикладу, 24.03.2019 прокуратурою області до Господарського суду Чернівецької області скеровано позовну заяву в інтересах держави в особі Управління праці та соціального захисту населення Кіцманської районної державної адміністрації до ПАТ «Чернівцігаз» про стягнення 2,3 млн. грн. надмірно стягнутих бюджетних коштів. Судовий розгляд триває.

З питань державної та комунальної власності задоволено позовів на суму
3,9 млн. грн. Також
судами області задоволено 14 позовів прокурорів на суму 347 тис. грн. з питань відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями.

На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства заявлено позовних заяв на суму 4,3 млн. грн., з яких судами на даний час задоволено
2 позови на суму 3,7 млн. грн.

Так, 31.01.2019 рішенням Кіцманського районного суду задоволено заяву керівника місцевої прокуратури та визнано за Малятинецькою сільською радою право власності на безхазяйне мано вартістю 3 млн. 756 тис. грн.

Виходячи з конституційних повноважень, органами прокуратури постійно вживаються заходи до посилення їх впливу на стан законності у кримінальному судочинстві.

За участі прокурорів судами розглянуто 1 149 кримінальних проваджень, у тому числі з постановленням вироку – 506. Забезпечено участь у розгляді
165 проваджень судом апеляційної інстанції.

Прокурорами на незаконні судові рішення подано 56 апеляційних скарг. Судом апеляційної інстанції задоволено скарги прокурорів стосовно 49 осіб.  

Відсоток задоволених документів прокурорського реагування на незаконні вироки судів першої інстанції  складає 76 % (на рівні держави).

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ задоволено касаційні скарги прокурора стосовно 13 осіб. Рівень касаційної практики складає 63,6 % (по державі – 55,4 %).

Працівниками органів прокуратури в ході здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян проведено низку перевірок та внесено 139 документів прокурорського реагування з вимогою усунення порушень закону. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 92 службові особи.

При цьому, не допущено фактів катування чи нелюдського поводження із затриманими та взятими під варту особами, а також порушень прав ув’язнених чи засуджених.

Прокуратурою Чернівецької області забезпечено виконання 17 звернень іноземних держав про міжнародну правову допомогу у кримінальних провадженнях. Найбільше від компетентних органів Республіки Польщі (5), Республіки Білорусь (4) та Румунії (3). На території області встановлено 3 осіб, які розшукувались іноземними країнами за вчинення на їх території кримінально-караних діянь. Забезпечено фактичну видачу 1 особи до іноземної держави. Прийнято остаточні процесуальні рішення у 5 кримінальних провадженнях, які надійшли у порядку перейняття.

Питання розгляду звернень та особистого прийому є одним з важливих напрямів діяльності органів прокуратури і постійно перебуває на контролі у керівництва прокуратури області. Налагоджено взаємодію з громадськістю.

У першому півріччі 2019 року органами прокуратури вирішено
617 звернень громадян, з яких задоволено 9.
Працівниками прокуратури області прийнято на особистому прийомі 363 громадянина. Керівництвом прокуратури області проводяться щомісячні виїзні прийоми громадян.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» розглянуто 19 інформаційних запитів.

Реалізовуючи принцип гласності, з метою запобігання злочинності, формування у суспільстві авторитету органів прокуратури, прокурорами систематично висвітлюються у засобах масової інформації результати діяльності. Здійснено 1 059 виступів, на веб-сайті Генеральної прокуратури України у рубриці «Регіональні новини» розміщено 40 матеріалів про результати діяльності прокуратури області на основних напрямах.

кількість переглядів: 1983