Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми: у Чернівецькій області до 5 років позбавлення волі засуджено громадянина, який вербував жінок до надання сексуальних послуг

Як показує статистика, не зважаючи на поінформованість багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не свідомі того, що те, що з ними трапилось, є злочином, а вони – потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів.

Упродовж поточного року у Чернівецькій області за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України зареєстровано три кримінальних провадження. Досудове розслідування в яких здійснює поліція, під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Також, за принципової позиції прокуратури області в судах першої та апеляційної інстанцій доведено вину 27-річного уродженця Прикарпаття у торгівлі людьми та призначено йому справедливе покарання.

Під час судового розгляду встановлено, що впродовж 2017 року обвинувачений через соціальні мережі підшуковував молодих жінок, які перебували у вразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку, та вербував їх до виїзду за кордон для надання сексуальних послуг на території Італійської Республіки .

Від протиправних дій зловмисника постраждало четверо дівчат віком від 20 до 24 років.

Зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1664