Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

До довічного ув’язнення та 14 років позбавлення волі засуджено двох жителів Київщини, які у складі ОЗГ здійснили розбійний напад на подружжя з Чернівецької області

Нагадаємо,  08.12.2015 організована злочинна група у складі 4-ох осіб вчинила розбійний напад на подружжя у селі Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області. Під час скоєння даного злочину було вбито 54-річного господаря будинку, його дружині завдано легкі тілесні ушкодження, також зловмисники заволоділи майном подружжя на суму понад 800 тис. грн.

Смертельне вогнепальне порання на місці злочину отримав один із нападників. У ході досудового розслідування стало відомо, що його випадково застрелив один із членів банди.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців, організатор злочинного угрупування  (42-річний киянин) та його спільник (54-річний житель Київської області) були затримані. Ще один із учасників банди перебуває у розшуку.

Під час санкціонованого обшуку у затриманих було виявлено та вилучено пістолет-кулемет; 2 магазина АКМ; 2 магазина під набій 7,62 мм ТТ; 2 ножі; кастет; 205 набоїв та 37 гільз.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що члени вказаного злочинного угрупування в липні 2015 року вчинили розбійний напад на жителя Київської області, в ході якого заволоділи майном потерпілого на суму понад 280 тис. грн.   

Садгірський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокурорів та засудив організатора банди до довічного ув’язнення, а його спільника до 14 років позбавлення волі.

Крім того, засудженні зобов’язані відшкодувати майже 900 тисяч гривень матеріальної шкоди дружині загиблого чоловіка з Великого Кучурова, а організатор ОЗГ має сплатити понад 300 тисяч гривень матеріальної та моральної шкоди потерпілому з Києва.

Рішення суду ще не набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1760