Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

У прокуратурі Чернівецької області підбили підсумки роботи

    

ПРОЦЕСУАЛЬНЕ КЕРІВНИЦТВО:

Прокурори здійснювали процесуальне керівництво у понад 4 тисячах закінчених кримінальних провадженнях, розслідуваних слідчими Національної поліції в області. З обвинувальними актами до суду скеровано 1068 проваджень.

 

СЛІДСТВО ПРОКУРАТУРИ:

Закінчено досудове розслідування у 21 кримінальному провадженні, 4 з яких скеровано до суду з обвинувальними актами.  Під час здійснення досудового розслідування не допущено порушення конституційних прав громадян.

 

ПРОТИДІЯ ОЗГ:

Значно підвищено ефективність роботи правоохоронних органів щодо протидії організованим формам злочинності. Припинено діяльність 8 організованих злочинних груп. До суду скеровано 8 кримінальних проваджень, у тому числі 2 – у сфері протидії корупції, 1 – у бюджетній сфері.

 

НАГЛЯД ЗА ДОДЕРЖАНЯМИ ЗАКОНІВ ОРГАНАМИ СБУ:

За матеріалами УСБУ в області до суду скеровано 13 обвинувальних актів. За результатами розгляду 11 обвинувальних актів судом ухвалено обвинувальні вироки. Активізовано роботу щодо виявлення та розкриття кримінальних правопорушень за фактами контрабанди, у тому числі наркотичних засобів та психотропних речовин. Зокрема, до суду скеровано 7 обвинувальних актів за фактами контрабанди.

 

НАГЛЯД ЗА ДОДЕРЖАНЯМ ЗАКОНІВ ОРГАНАМИ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ:

У сфері нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратурою області до суду скеровано 11 обвинувальних актів. Забезпечено відшкодування завданих злочинами збитків на загальну суму понад 3,6 млн грн.

 

ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ: Е-ДЕКЛАРУВАННЯ:

За участі прокурорів судами, із прийняттям остаточного рішення, розглянуто 218 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. До адміністративної відповідальності у виді штрафу притягнуто 205 осіб.

 

ПЕРДСТАВНИЦТВО ДЕРЖАВИ В СУДАХ:

Прокурорами пред’явлено 63 позовні заяви на 50,1 млн грн. На користь держави стягнуто 24,7 млн грн, повернуто 1512 га землі.

 

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ:

За результатами діяльності, спрямованої на збереження мережі, майна та земельних ділянок дитячих установ, заявлено позовних заяв на загальну суму 4,3 млн грн. Судами задоволено вимоги на суму 3,7 млн грн.

 

МІЖНАРОДНЕ СПІРОБІТНИЦТВО:

Забезпечено виконання 17 звернень про міжнародну правову допомогу в кримінальних провадженнях. Забезпечено видачу до іноземних держав 1 особи.

 

    УЧАСТЬ У СУДОВИХ ЗАСІДАННЯХ:

Прокурорами забезпечено участь у розгляді судами першої інстанції 1149 кримінальних проваджень та у перегляді судових рішень у 165 провадженнях судом апеляційної інстанції. На незаконні судові рішення подано 56 апеляційних скарг. Судом апеляційної інстанції задоволено 76% скарг прокурорів. До Верховного Суду подано 18 касаційних скарг. Задоволено касаційні скарги прокурорів стосовно 13 осіб.

 

Під час детального обговорення ефективності роботи працівників органів прокуратури області, керівник відомства – Олег Соболь виокремив основні напрямки, які потребують активізації.

Зокрема, незважаючи на досягнуті координаційними заходами позитивні зрушення у сфері протидії особливо тяжких злочинів, спостерігається їх ріст в Заставнівському, Кіцманському, Глибоцькому, Сторожинецькому та Хотинському районах. Удвічі збільшилась кількість умисних вбивств та замахів в Кіцманському, Сторожинецькому, Новоселицькому районах та м. Чернівці.

Суттєвої активізації потребує робота  у сфері протидії корупції серед високопосадовців, контрабанді, незаконному обігу підакцизних товарів, злочинам у бюджетній та земельній сферах.

 


За результатами наради ухвалено комплекс заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2057