Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Директор товариства з обмеженою відповідальністю привласнив бюджетні кошти

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2017 року управління освіти і науки Чернівецької міської ради через електронну систему публічних закупівель «Prozorro» оголосило прийом пропозицій щодо участі у відкритих торгах на закупівлю для дитячих дошкільних навчальних закладів міста Чернівці масла вершкового, якість якого відповідає вимогам ДСТУ.

Однак, в порушення вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про молоко та молочні продукти», умов Договору про закупівлю товару за бюджетні кошти, підприємством, яке виграло відкриті торги, здійснено поставку продукції, що не відповідала замовленій за показниками якості та, відповідно до висновку експертизи харчових продуктів, являється фальсифікатом, споживання якого є небезпечним для здоров’я, оскільки може спричинити серцево-судинні, онкологічні захворювання, хворобу Альцгеймера тощо, через високий рівень транс-ізомерів.

Внаслідок зазначених протиправних дій, директором підприємства-постачальника продукції привласнено бюджетні кошти в сумі майже 150 тис. грн., які надійшли з державного бюджету як оплата за поставлене у дитячі садочки міста вершкове масло. Дії останнього кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Йому загрожує покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.


                                 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 1887