Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Чернівецька місцева прокуратура довела законність рішення суду першої інстанції щодо повернення територіальній громаді Чернівців земельної ділянки вартістю майже 2,3 млн грн

Під час судового розгляду встановлено, що у травні 2016 року мешканцю Чернівців передано безоплатно у власність земельну ділянку площею 0,1000 га для обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

У цей же час вказаному громадянину надано додатково в оренду вільну від забудови земельну ділянку площею 0,3000 га за тією ж адресою для обслуговування того ж житлового будинку, господарських будівель та споруд,  що суперечить вимогам статей 40 та 121 Земельного кодексу України.

Крім цього встановлено, що при прийнятті органом місцевого самоврядування рішення про надання фізичній особі у користування спірної земельної ділянки, порушено вимоги Генерального плану м. Чернівці та плану зонування території міста, оскільки спірна земельна ділянка розміщена в зоні багатоквартирної та багатоповерхової забудови і  не призначена для будівництва та обслуговування індивідуальних житлових будинків.

    

Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1677