Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

Засуджено буковинця за контрабанду лікарських засобів, що містять у своєму складі прекурсори та психотропні речовини

Досудовим розслідуванням, яке проводило УСБУ у Чернівецькій області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що в грудні 2017 року обвинувачений, перебуваючи на території Республіки Молдова, придбав для власного споживання у місцевих аптечних закладах лікарські засоби, що містять у своєму складі прекурсори та психотропні речовини, які в подальшому  намагався перевезти через митний кордон України.

Так, при в’їзді на територію України у зоні митного контролю МАПП «Мамалига-Крива» митного поста «Кельменці» Чернівецької митниці ДФС, під час заповнення митної декларації, чоловік приховав наявність у нього психотропних речовин.

Однак, після проведення митниками особистого огляду правопорушника, у кишенях його верхнього одягу було виявлено та вилучено 14 блістерних упаковок по 10 таблеток в кожній препарату «Rhinostop comprimate», 5 блістерних упаковок по 10 таблеток у кожній  препарату «Phenazepamum» та 30 таблеток  «Clonazepam».

Новоселицький районний суд Чернівецької області призначив правопорушнику покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України його звільнено від відбування основного покарання, з випробуванням, якщо він упродовж 2 років не вчинить нового злочину.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області

            

кількість переглядів: 1896