Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Територіальній громаді Чернівців повернуто земельні ділянки вартістю 4,6 млн грн

Так, 26.07.2018 Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури та залишив в силі рішення Господарського суду Чернівецької області від 22.02.2017,  яким визнано незаконними та скасовано рішення Чернівецької міської ради про надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,2500 га у власність за рахунок земель запасу міста для будівництва багатоквартирного житлового будинку в м. Чернівці, а також затвердження проекту відведення та передачу безоплатно у власність обслуговуючому кооперативу земельну ділянку площею 0,2596 га, для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Під час розгляду справи судами різних інстанцій обслуговуючий кооператив, передбачаючи визнання рішень Чернівецької міської ради незаконними, продав земельну ділянку, отриману для забезпечення житлових потреб його членів, фізичній особі, яка в подальшому її поділила на дві земельні ділянки та передала тому ж обслуговуючому кооперативу у власність, що, на думку набувача, повинно було б перешкодити поверненню земельної ділянки у комунальну власність.

З метою послідовного захисту інтересів держави Чернівецька місцева прокуратура звернулась до  господарського суду Чернівецької області щодо витребування з незаконного володіння кооперативу вказаних земельних ділянок.

Першого березня цього року, позовні вимоги прокуратури судом задоволено в повному обсязі – територіальній громаді Чернівців  повернуто 0,2596 га землі вартістю 4,6 млн грн.


                          Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1677