Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

З початку року органами прокуратури Чернівецької області внесено 37 документів реагування на порушення прав людини у місцях несвободи

У минулому році за результатами проведених прокурорських перевірок на вказаному напрямі внесено 196 документів реагування, до відповідальності притягнуто 135 службових осіб піднаглядних установ.

Упродовж двох місяців поточного року прокурорами внесено 37 документів реагування, до відповідальності притягнуто 13 осіб.

Основними порушеннями, які виявлялись у ході перевірок, були неналежне дотримання матеріально-побутових, медико-санітарних умов та дотримання режимних вимог в спецустановах Національної поліції, установах виконання покарань та попереднього ув’язнення. Виявлялись також недоліки у ході здійснення конвоювання ув’язнених.

За результатами проведеної роботи з питань нагляду за додержанням законів при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, галузевим відділом прокуратури Чернівецької області забезпечено дієвий нагляд в установах виконання покарань (ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор» та «Сокирянська виправна колонія № 67»), де  станом на 01.03.2019 року перебуває 472 особи.

З них, 205 у ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор» та 267  у  ДУ «Сокирянська виправна колонія № 67».

 

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1657