Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

На Буковині до 5 років позбавлення волі засуджено двох розбійників

Під час судового розгляду встановлено що, в грудні 2016 року, двоє жителів Чернівецької області (1990 та 1994 року років народження), перебуваючи на території одного з приватних підприємств Чернівців, здійснили розбійний напад на громадянина. Застосувавши фізичне насилля, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого в момент заподіяння, яке виразилось в нанесенні ударів металевим предметом по рукам, ногах та спині,  чоловіки викрали у потерпілого сумку з 120 тисячами гривень, банківськими картками та планшетом.

В результаті протиправних, умисних дій злочинців, чоловіку було завдано матеріальної школи в сумі більше 130 тис. гривень.

Першотравневий  районний суд м. Чернівці визнав чоловіків  винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та призначив обом із застосуванням ст. 69 КК України покарання у вигляді 1,7 років позбавлення волі.

Прокуратура не погодилась з вироком суду першої інстанції та оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури, скасував вирок суду першої інстанції та призначив зловмисникам покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, окрім житла.





Прес-служба прокуратури Чернівецької області

                

кількість переглядів: 2054