Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Сторожинецька місцева прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду, щодо звільнення недобросовісним орендарем земельних ділянок вартістю понад 4,7 млн грн

Встановлено, що  в липні 2013 року Магальська сільська рада уклала  договір з товариством з обмеженою відповідальністю щодо надання останньому в оренду більш ніж 2 га землі терміном на 49 років для будівництва та обслуговування фотовольтаїчної електростанції.

Однак, всупереч умовам договору товариство фактично не приступило до використання земельної ділянки за цільовим призначенням та систематично не сплачує орендні платежі, що призводить до неефективного використання земельних ресурсів та ненадходження до відповідного бюджету  плати за землю.

Також з липня 2013 року вказане товариство  орендувало ще майже 5 га землі у Топорівської сільської ради, яку теж за призначенням не використовує та несвоєчасно сплачує оренду.

Враховуючи те, що  несплата орендної плати завдає збитків бюджету, що створює економічні перешкоди у реалізації завдань та функцій, які покладені на органи місцевого самоврядування,  місцева прокуратура через суд зобов’язала товариство погасити заборгованість та звільнити вказані земельні ділянки.


Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 2003