Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

У прокуратурі області підбили підсумки роботи за 2018 рік

   

На нараді обговорено проблемні питання протидії злочинності. Особливу увагу приділено результатам роботи на напрямі запобігання корупційним проявам, виявлення та знешкодження організованих злочинних угрупувань, а також представництву інтересів держави у суді.
                                                                            *   *   *   *   *
Здійснюючи процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, органами прокуратури області викрито 218 укритих від обліку кримінальних правопорушень, скасовано 914 незаконних постанов слідчих про закриття кримінальних проваджень, у кримінальних провадженнях дано 3259 письмових вказівок, до суду подано 411 клопотань про застосування запобіжних заходів, з них 206 – про тримання під вартою.

                                                                             *   *   *   *   *
У сфері протидії організованій злочинності викрито 9 організованих злочинних груп. За результатами розслідування до суду скеровано 8 кримінальних проваджень. У всіх розглянутих судами провадженнях підтверджено ознаки організованої злочинності.  
                                                                              *   *   *   *   *
На виконання вимог антикорупційного законодавства погоджено складання 289 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за якими 227 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
                                                                              *   *   *   *   *
Слідчими прокуратури скеровано до суду з обвинувальними актами 16 кримінальних проваджень. З них 7 – про корупційні правопорушення, 4 – у сфері лісокористування та 3 – щодо одержання та надання неправомірної вигоди. У закінчених кримінальних провадженнях забезпечено повне відшкодування збитків.
                                                                              *   *   *   *   *
 У сфері нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратурою області до суду скеровано 29 обвинувальних актів. Забезпечено повне відшкодування завданих злочинами збитків на загальну суму понад 4 млн грн.                                 

У кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів, вилучено понад 848 тисяч пачок тютюнових виробів, 800 кілограмів тютюну, понад 23 тонни спирту, 1400 пляшок горілчаних виробів.
                                                                              *   *   *   *   *
Так, упродовж 2018 року, з метою захисту інтересів держави органами прокуратури пред’явлено 125 позовних заяв на 78,4 млн грн. Судами розглянуто та задоволено 111 позовів на загальну суму 42 млн. грн. На користь держави стягнуто 52,6 млн грн, повернуто 2755 га землі вартістю понад 49 млн грн.
                                                                              *   *   *   *   *
На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства заявлено 26 позовних  заяв на загальну суму 1,8 млн грн.                                 
                                                                              *   *   *   *   *
У галузі міжнародного співробітництва забезпечено виконання 78 звернень про міжнародну правову допомогу в кримінальних провадженнях. Забезпечено екстрадицію (видачу) 5 осіб, які розшукувались іноземними країнами за вчинення кримінально-караних діянь.
                                                                              *   *   *   *   *

   

За результатами наради прийнято рішення та ухвалено комплекс заходів, спрямованих на подальше покращення роботи органів прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області






               

 

кількість переглядів: 1817