Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Горе-матір з Чернівців, яка залишила напризволяще двох малолітніх дітей, засуджено до 1 року 6 місяців обмеження волі

Так, у жовтні 2017 року до поліції звернулась 52-річна місцева жителька та повідомила, що прихистила в себе двох малолітніх дітей, а їх мати  зникла, на телефонні дзвінки не відповідала, місце її перебування було не відоме.

Покинутих діток помістили спочатку до медичного закладу, оскільки у них були проблеми зі здоров’ям, а потім – до Чернівецького обласного будинку дитини.

Встановлено, що засуджена вела асоціальний спосіб життя, проживала разом з двома малолітніми доньками, одній з яких чотири рочки, а іншій лише виповнився рік, у  приміщенні, яке зовсім не пристосоване для проживання. При цьому жінка щомісячно отримувала виплати державних соціальних допомог, однак кошти на утримання дітей не використовувала, а витрачала виключно на власні потреби.

Шевченківський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокуратури, визнав винною вказану громадянку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 КК України та призначив покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі.

Наразі дітки перебувають в будинку дитини, оскільки матір позбавлено батьківських прав.



Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1574