Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

З початку року до органів прокуратури Чернівецької області звернулось понад 2 тисячі громадян

Так, за 9 місяці 2018 року надійшло 2432 звернення, з них вирішено  по суті 1437, з яких 41 від народних депутатів України, решта скеровано за належністю для розгляду по суті  у відповідні органи.   

Однак, громадянам слід звернути увагу на оформлення звернень, так як  мають місце непоодинокі випадки, коли вони повертаються  адресатам у зв’язку з не оформленням їх  у відповідності до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», де зазначено вимоги до звернення (у зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання). Письмове звернення повинно бути підписано заявником із зазначенням дати.

В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається, проте воно має бути  надіслане у вигляді скан або фотокопії із підписом заявника.

Окрім письмових чи усних звернень громадяни мають право прийти на особистий прийом до керівництва органів прокуратури області. Так, упродовж поточного періоду 2018 року на особистому прийомі прокурорами прийнято 476 громадян.

 

                                                                                 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

кількість переглядів: 1941