Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2018

Прокуратура через суд зобов’язала недобросовісного забудовника сплатити Чернівецькій міській раді понад 1,8 млн грн

Так, в ході моніторингу судових рішень, розміщених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, прокуратурою області встановлено, що в жовтні 2017 року Чернівецька міська рада через суд визнала укладеним договір з  виробничо-комерційною фірмою про пайову участь  у розвитку інфраструктури м. Чернівці, на суму понад 1,6 млн грн, адже забудовник ще з 2015 року (часу реєстрації декларації про готовність до експлуатації багатоповерхового будинку) ухилявся від його підписання.

Після набрання рішенням суду законної сили, забудовник його не виконав, натомість подав до реєстраційної служби заяву про припинення діяльності шляхом ліквідації з метою уникнення обов’язку зі сплати коштів до місцевого бюджету.

Щоб захистити інтереси територіальної громади прокуратура Чернівецької області звернулась до господарського суду з позовною заявою про стягнення з забудовника заборгованості з урахуванням штрафних санкцій на загальну суму 1,8 млн грн.

У вівторок, 11 вересня, суд задовольнив позовні вимоги прокуратури, а також клопотання  про заборону державним реєстраторам вносити в Єдиний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань дані про припинення колективної виробничо-комерційної фірми.




Прес-служба прокуратури Чернівецької області
                     

кількість переглядів: 2414