Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2016
Посилено захист від рейдерства

Зокрема, посилено адміністративну відповідальність за порушення законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а також за порушення порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (статті 166-11, 166-23 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Віднині штрафи за такі правопорушення збільшено в 10 разів з 20 – 40 до 200 – 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом року одне з цих порушень встановлено штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У статті 206 Кримінального кодексу України серед порушень щодо протидії законній господарській діяльності встановлено відповідальність за захоплення цілісного майнового комплексу, його частини, будівель, споруд, земельної ділянки, об’єктів будівництва, інших об’єктів та незаконне припинення або обмеження діяльності на цих об’єктах та обмеження доступу до них, за що передбачено покарання до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу.

Крім того, в статті 358 КК України розширено коло випадків, у яких встановлена відповідальність за підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

До таких правопорушень віднесено підроблення документів, що видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, державним виконавцем, приватним виконавцем, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи. При цьому штраф за такі правопорушення збільшено зі 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Відділ організаційного та правового
забезпечення прокуратури
Чернівецької області

 

кількість переглядів: 598