Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2015
Особливості декларування доходів учасниками АТО

З метою захисту прав суб’єктів декларування, які мобілізовані відповідно до указів Президента України, та суб’єктів декларування, члени сімей яких мобілізовані, а також недопущення їх притягнення до адміністративної відповідальності, 15 липня 2015 року Верховною Радою України ухвалено Закон «Про внесення змін до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» щодо декларантів, які перебувають на військовій службі», яким внесені зміни до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Відтепер суб’єкти декларування, які не мали можливості подати до 1 квітня за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік у зв’язку з мобілізацією подають декларацію за звітний рік протягом 30 робочих днів із дня закінчення суб’єктом декларування проходження військової служби, або з дня його переходу на військову службу за контрактом.

Крім того, якщо суб’єкт декларування, члена сім’ї якого мобілізовано відповідно до указу Президента України, не може одержати інформацію про майно, доходи, видатки та зобов’язання фінансового характеру, у такому разі декларація за 2014 рік заповнюється без урахування інформації, невідомої суб’єкту декларування. При цьому суб’єкт декларування разом із декларацією подає пояснювальну записку довільної форми, в якій зазначає, які саме позиції декларації не заповнені, та пояснює причини їх незаповнення. Суб’єкт декларування зобов’язаний подати уточнену декларацію за 2014 рік не пізніше 30 робочих днів з моменту усунення обставин, які перешкоджали йому одержати необхідні дані.

Водночас, слід зауважити, що вказаний порядок діє виключно щодо декларування за 2014 рік.

                                                                                                 Відділ організаційного та правового забезпечення
                                                                                                  прокуратури області

кількість переглядів: 853