Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2014

Перевірка законності будівництва на прибережній смузі Дністра триває

За попередніми результатами ініційованої прокуратурою Чернівецької області перевірки фактів, поширених засобами масової інформації, щодо можливих порушень законодавства під час будівництва нерухомих об’єктів у с. Ломачинці Сокирянського району, які розташовані у межах прибережно-захисної смуги річки Дністер та на землях лісового фонду, а також причетності до нібито так званих «корупційних схем» посадових осіб Генеральної прокуратури та прокуратури Чернівецької області, як було зазначено в сюжеті одного з місцевих телеканалів, повідомляємо наступне.

Вказані земельні ділянки надавалися в оренду чи передавалися у власність громадянам у період з 2004-го до травня 2010 року. Разом із тим, згаданий у сюжеті заступник Генерального прокурора Микола Васильович Банчук на той час працював у Міністерстві охорони здоров’я України і поновився в органах прокуратури лише у листопаді 2010 року. Банчук Станіслав Ярославович призначений на посаду заступника прокурора Чернівецької області у грудні 2013 року, до того часу працював у апараті ГПУ.

Таким чином посадові особи Генеральної прокуратури України та прокуратури Чернівецької області не могли бути причетними до фактів, викладених у сюжеті.

Разом із тим повідомляємо, що перевірка вказаних фактів триває і її результат ґрунтуватиметься на висновках органів контролю, залучених до цього процесу. Про це громадськість буде повідомлена додатково.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

 

кількість переглядів: 3312