Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2011

Новини

          Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу стосовно головного лікаря «Лікарня швидкої медичної допомоги» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366  КК України.  

          Встановлено, що головний лікар, будучи службовою особою, в період із січня по жовтень 2011 року умисно вчинив дії, які явно виходили за межі наданих йому прав та повноважень. Діючи в порушення вимог чинного законодавства, він без проведення тендерних процедур закупив у суб’єктів господарювання продукти харчування на суму понад 450 тис. грн. Крім того, в лікарні виявлені підписані її керівником фіктивні договори на поставку товарів із кількома приватними підприємцями.       

          Також у лікарні встановлені порушення вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Зокрема, на складі харчоблоку лікарні на час перевірки вилучено томатну пасту загальною вагою понад 64 кг та крупу ячневу, терміни реалізації яких минули ще в серпні 2011 року, що є небезпечним для здоров’я громадян. З матеріалів перевірки вбачається, що до лікарні було завезено томатну пасту, термін придатності якої минув ще на час поставки. Більше того, понад 20 банок цієї пасти уже використано для приготування їжі хворим.

         Керівник лікарні затриманий в порядку ст.115 КПК України, проводиться досудове слідство.

 

 

                                                           Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 76379