Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Судитимуть подружжя наркодилерів із Чернівців, які в домашній лабораторії виготовляли прекурсори

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Чернівців, які виготовляли та збували прекурсори.
Їм інкримінують організацію або утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин; незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут прекурсорів (ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 309,   ч. 2 ст. 311,  ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, 27-річний чоловік та його 29-річна дружина налагодили виробництво психотропів та прекурсорів у Чернівцях. Для нелегального бізнесу вони орендували гаражне приміщення, яке облаштували під нарколабораторію. Продукцію реалізовували з рук у руки, а також поштовим зв’язком.

 


За результатами санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 3 кг фенілнітропропену, а також інші речовини для виготовлення прекурсорів.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області та УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 671