Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

На Буковині ліквідовано канал незаконного переправлення чоловіків за кордон – п’ятьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито п’ятьох жителів Чернівецького району, які організували незаконне переправлення  чоловіків призовного віку через державний кордон України    (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства,  четверо чоловіків та жінка налагодили злочинну схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення осіб через державний кордон в умовах воєнного стану.


Упродовж листопада 2022 року та у січні 2023 року вони підшукали 7 чоловіків призовного віку які, попри заборону, мали намір потрапити до Румунії.


За 23 000 доларів США організатори забезпечили трансфер військовозобов’язаних до лінії розмежування держкордону, надалі провели  необхідний інструктаж для переходу кордону поза пунктами пропуску.  Перетнути його чоловікам не вдалося. Їх викрили прикордонники.

 

Правоохоронці встановили особи  всіх п’ятьох організаторів цієї незаконної переправи. Їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції та СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 821