Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

Псевдопрокурора засуджено до 15 років тюрми за держзраду та колабораційну діяльність

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора та Чернівецької обласної прокуратури громадянку України засуджено за державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України КК України).

Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року мешканка Луганщини, будучи помічницею голови районного суду, добровільно перейшла на бік ворога.

Вона вступила в злочинну змову з представниками псевдореспубліки та окупаційною владою РФ, зайняла псевдопосаду прокурора на тимчасово окупованій території у незаконно створеному правоохоронному органі – так званій «прокуратурі Марківського району ЛНР».

Реалізуючи повноваження прокурора в системі нелегітимних правоохоронних органів, громадянка наносить шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

кількість переглядів: 634