Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

280 тис. грн за вплив на податківців – на Буковині судитимуть експоліцейського

Чернівецька  обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника поліції за фактами зловживання впливом, підбурювання до надання неправомірної вигоди службовим особам та шахрайства у значному розмірі (ч. 3 ст. 369-2, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 та ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, старший лейтенант поліції пообіцяв представнику однієї із будівельних компаній за грошову винагороду вплинути на службових осіб Податкової служби України щодо виключення цієї компанії із категорії ризикових та усунути перешкоди для її подальшої господарської діяльності. За такий вплив на податківців поліцейський вимагав 280 тис. грн, якими мав намір заволодіти.


Його затримали правоохоронці у одному із готелів у Чернівцях після одержання частини неправомірних коштів у сумі 100 тисяч гривень.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 873