Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Хабар за надання інваліду II групи висновку про непридатність до проходження військової служби – на Буковині викрито голову військово-лікарської комісії

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії, який вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду за надання висновку ВЛК (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, голова військово-лікарської комісії при районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відмовився надати громадянину, який має підтверджену II групу інвалідності, висновок про непридатність до військової служби. За вказаний документ він вимагав від чоловіка неправомірну вигоду. Особу затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання 2 000 гривень.


Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 771