Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

Експомічника голови суду на Луганщині судитимуть за держзраду та колабораціонізм

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього помічника голови райсуду на Луганщині за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року, обвинувачена, будучи помічницею голови районного суду, добровільно перейшла на бік ворога. Вступивши у змову з представниками псевдореспубліки та окупаційної влади РФ, вона зайняла посаду прокурора на тимчасово окупованій території у незаконно створеному правоохоронному органі – так званій «прокуратурі Марківського району ЛНР».

Реалізуючи повноваження псевдопрокурора, в системі нелегітимних правоохоронних органів громадянка наносить шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 254