Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2022

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який незаконно переправляв осіб через держкордон (ч. 2 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 25-річний житель Чернівецького району забезпечив незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Був викритий  прикордонниками 08 серпня цього року у смт Красноїльськ при спробі перевести поза пунктами пропуску до Румунії 7 громадян України – чоловіків призовного віку. Встановлено, що громадянин діяв не сам.  Його основне завдання – забезпечити переправлення громадян поза пунктами пропуску. Охочих незаконно потрапити до країн ЄС підшуковували треті особи, які обумовлювали з «клієнтами» ціну вказаних послуг. Наразі слідство їх встановлює. За попередньою інформацією сума коливалась від 1500 до 3 000 доларів США з особи.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 725