Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2022

280 тис. грн за вплив на податківців щодо виключення будівельної фірми з категорії ризику – на Буковині викрито правоохоронця

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру працівнику поліції, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, поліцейський вимагав від представника будівельної компанії 280 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на працівників податкової щодо вирішення питання про виключення фірми із категорії ризикових та усунення перешкод для подальшої господарської діяльності.


Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 100 тисяч гривень, особу затримано у Чернівцях у порядку ст. 208 КПК України.


Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 300 тис. грн. Також особу  відсторонено від посади.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 880