Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Керівник Чернівецької обласної прокуратури зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів робочу зустріч з керівником Мобільного підрозділу Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Йоахімом Петерсом, а також радниками та експертами місії: Тейем  Лехікойненом, Вінсентом Хогхнеєм, Григорієм Жураківським, Ксенією Сотніковою та Сергієм Гривняком.

Обговорили безпекову ситуацію на Буковині, підтримку ЄС у боротьбі України з повномасштабною збройною агресією РФ, роботу з  внутрішньо переміщеними особами.


Антон Ковальський проінформував експертів про криміногенну ситуацію в області. Зосередив увагу на протидії організованій злочинності. Розповів про ситуацію з додержанням військовозобов’язаними заборони на перетин держкордону. Окремо проговорили роботу прокурорів з громадянами, які знайшли тимчасовий прихисток на Буковині, у контексті збору свідчень воєнних злочинів РФ.


За результатами зустрічі сторони окреслили основні напрями співробітництва та узгодили першочергові заходи взаємодії.


«У ці непрості часи ми цінуємо підтримку наших європейських друзів та міжнародних партнерів. Майже 8 років експерти місії надають нам стратегічні консультації та практичну допомогу у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки. Сьогодні ж ЄС підтримує Україну не тільки у міжнародно-правовому полі, ми одержуємо життєвонеобхідну гумунітарну допомогу.  Цінуємо зусилля партнерів та засвідчуємо свою готовність для подальшої тісної співпраці», – резюмував керівник Чернівецької обласної прокуратури.

.                     

             

 

кількість переглядів: 1134