Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Збут наркотиків та психотропів через Telegram – повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури трьом буковинцям, причетним до незаконного обігу наркотиків, повідомлено про зміну підозри. На підставі додатково зібраних доказів слідство вважає, що придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин особи здійснювали у складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

Встановлено, що учасники групи організували та налагодили схему постачання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у Чернівцях. Підшукували клієнтів, використовуючи канал у месенджері Telegram. Розкладали так звані закладки з амфетаміном, МДМА, іншими наркотичними засобами та психотропними речовинами, після чого відправляли замовникам через месенджер фото схованок.  Кошти за «товар» отримували на електронні гаманці.
   
Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та місць можливого зберігання наркотиків, правоохоронці виявили та вилучили: ЛСД; згортки з амфетаміном; шишки конопель та кристали МДМА.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України в Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1017