Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2022

Участь у терористичній організації – до 10 років позбавлення волі засуджено колишнього співробітника української спецслужби

За публічного обвинувачення Чернівецької обласної прокуратури за процедурою спеціального судового розгляду визнано винним колишнього співробітника Служби безпеки України, який є учасником терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


За даними слідства, з 2014 року по теперішній час,  уродженець Донецька сприяє діяльності терористичної організації «ДНР» та бере активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів.


Зокрема, маючи спеціальну освіту та професійні навички, здійснював оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність проти Збройних Сил України та СБУ. Будучи у складі незаконного збройного формування «Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки» терористичної організації «ДНР» активно займався вербуванням цивільного населення для збору інформації про учасників АТО й ООС.


Спеціальне досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.


Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання громадянина та приведення вироку до виконання.     

 

 

кількість переглядів: 1014