Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Прокурори долучились до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"(ФОТО)

Чернівецька обласна прокуратура долучилась до панельної дискусії «Протидія домашньому насильству: актуальні проблеми та шляхи їх вирішення», що відбулась за ініціативи Чернівецького юридичного інституту Національного університету «Одеська юридична академія».  

 

    

Правоохоронці, судді, представники соціальних служб області, викладачі, студенти разом із громадськими організаціями намагались оцінити  масштаби проблеми та напрацювати спільні заходи з подолання та запобігання насильства.

 «Такий діалоговий майданчик надзвичайно потрібний.  Ми підходимо до розв’язання питання комплексно, кожен зі своєї спеціалізації. Офіс Генерального прокурора наразі розвиває окрему спеціалізацію з протидії домашньому і гендерно зумовленому насиллю. Це – дуже важливо! Якщо говорити про Чернівецьку область, з початку року у нас зареєстровано  понад 140 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством. Потерпілими у цих провадженнях  визнано 113 жінок та 5 дітей.  31 правопорушення кривдники вчинили у стані алкогольного сп’яніння», - зазначила начальник відділу Чернівецької обласної прокуратури Людмила Кініщук.

 

 

Захід став зручним майданчиком для визначення  цілісного бачення, як у взаємодії та координації можна захистити тих, хто найбільше потребує підтримки.

 

кількість переглядів: 1131