Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

У порядку процедури заочного засудження, до 10 років позбавлення волі засуджено командира взводу незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР»

Шевченківський районний суд м. Чернівці засудив громадянина до      10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання правопорушника обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання. 


За даними слідства, з 2014 року 52-річний житель Донецької області є командиром взводу терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів під Савур-Могилою, на території населених пунктів Ясинувата, Дмитрівка, Красний Партизан, Піски, м. Авдіївка Донецької області та поблизу Донецького аеропорту.


Перебуваючи в безпосередньому контакті з керівництвом  незаконного збройного формування, вказаний громадянин причетний до підбору, перевірки та зарахування до штату терористичної організації військовослужбовців, здійснює контроль за їх пересуванням, організовує та координує дії підрозділів у бойових діях проти ЗС України на ділянці лінії зіткнення. Крім цього, бере участь в організації і підготовці диверсійно-розвідувальних груп, які проводять розвідувальну та підривну діяльність в зоні проведення операції об’єднаних сил.


Спеціальне досудове розслідування  у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

кількість переглядів: 913