Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2021

ДТП з смертельними наслідками – на Буковині до трьох років позбавлення волі засуджено працівника поліції

Так, 22-річний поліцейський грубо порушив правила дорожнього руху, не врахувавши дорожню обстановку, перевищив дозволену швидкість руху, внаслідок чого виїхав за межі проїзної частини дороги в кювет, де зіштовхнувся із деревом.

Автопригода трапилась 24 лютого 2019 року в смт Берегомет Вижницького району. Окрім водія, в транспортному засобі перебувало 4 осіб.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди 25-річний пасажир загинув, інші – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Вижницький районний суд засудив правопорушника до покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком 3 роки, однак на підставі  ст. 75 КК України звільнив від відбування основного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прокуратура оскаржила цей вирок в апеляційному порядку та довела, що виправлення вказаної особи неможливе без ізоляції від суспільства.

Чернівецький апеляційний суд погодився із доводами прокурора та призначив суворіше покарання – 3 роки реального позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

                                       

 

кількість переглядів: 1362