Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

Кримінального авторитета, який не тільки організував збут наркотиків у ДУ «Сокирянська виправна колонія №67», а й по факту був «смотрящим» за колонією – підозрюють ще й у встановленні злочинного впливу

Нагадаємо, 22 вересня поточного року, правоохоронці викрили групу з трьох осіб, які налагодили канал поставки наркотичних речовин до ДУ «Сокирянська виправна колонія №67».  

За результатами проведення негласних слідчих дій, було здійснено ряд обшуків, зокрема,  і в камерах, де відбувають покарання засуджені.

Виявлено та вилучено наркотичні засоби, грошові кошти, чорнові записи, мобільні телефони, ножі та заточки.

Трьом ув’язненим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 307 КК України

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Під час слідства встановлено нові обставини, зокрема щодо причетності одного із затриманих (38-річного уродженця Харківської області) до встановлення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України) у місцях несвободи.

Чоловік відбував покарання за скоєння умисного вбивства. З 2008 року перебував  у різних установах виконання покарань, де здобув авторитет серед засуджених.

Наприкінці 2019 року, став так званим «смотрящим» за ДУ «Сокирянська виправна колонія №67», в межах якої поширював та укріплював свій злочинний вплив.



Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1457