Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

З початку року завдяки представницьким повноваженням органів прокуратури Чернівецької області повернуто та попереджено незаконну передачу земель з державної в комунальну власність загальною площею1529 га

Зокрема, 31.05.2019 господарським судом Чернівецької області задоволено  позов Сторожинецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної державної адміністрації та Сторожинецької районної державної адміністрації до ФОП про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею 2,99 га вартістю 8 млн грн.

Аналогічно за рішенням господарського суду від 14.05.2019 задоволено позов прокурора про повернення державі в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області земельної ділянки площею 17,5 га вартістю 4,5 млн грн, яку неефективно використовувало мале сільськогосподарське приватне підприємство. 

Всього з початку року повернуто та попереджено незаконну передачу земель з державної в комунальну власність загальною площею1529 га.

Також, за втручання прокуратури, недобросовісні користувачі добровільно повернули державі земелі сільськогосподарського призначення загальною площею  понад 2 тисячі гектарів.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1641