Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Буковинець, представившись учасником бойових дій, видурював у громадянки гроші

Під час судового розгляду вказаного кримінального провадження встановлено, що 27-річний мешканець Глибоцького району, переслідуючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном, зловживання довірою 31-річної громадянки видурив у неї майже 5 тисяч гривень.

Так, упродовж березня-травня поточного року, чоловік, зареєструвавшись в соціальній мережі під вигаданим ім`ям та прізвищем, познайомився з потерпілою та під приводом того, що він перебуває у зоні бойових дій,  потребує фінансової підтримки на харчування та засоби гігієни, видурив у жінки майже три тисячі гривень, які потерпіла переказала на картковий рахунок шахрая.

Крім того, в кінці квітня 2019 року, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном попросив жінку передати борг його брату.

На зустріч з потерпілою, в особі так званого брата, прийшов особисто та одержав від жінки 2000 гривень, якими розпорядився на власний розсуд.

До початку судового розгляду між потерпілою та обвинуваченим було укладено угоду про примирення.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та відшкодував завдані збитки.

За скоєне суд призначив зловмиснику покарання у виді 4 років обмеження волі. На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням терміном на 2 роки.




Пресслужба прокуратури Чернівецької області


кількість переглядів: 1517