Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Чернівецька місцева прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо повернення громадянином з незаконного користування земельну ділянку вартістю майже 2,3 млн грн

Встановлено, що у травні 2016 року Чернівецька міська рада передала безоплатно у власність фізичній особі ділянку площею 0,1000 га для обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

У цей же час вказаному громадянину надано додатково в оренду вільну від забудови земельну ділянку площею 0,3000 га за тією ж адресою для обслуговування того ж житлового будинку, господарських будівель та споруд,  що суперечить вимогам статей 40 та 121 Земельного кодексу України.

Крім цього встановлено, що при прийнятті органом місцевого самоврядування рішення про надання фізичній особі у користування спірної земельної ділянки, порушено вимоги Генерального плану м. Чернівці та плану зонування території міста, оскільки спірна земельна ділянка розміщена в зоні багатоквартирної та багатоповерхової забудови і не призначена для будівництва та обслуговування індивідуальних житлових будинків.






Прес-служба прокуратури Чернівецької області
кількість переглядів: 1561